Sigurno ste do sada probali razne čizkejkove, i voćne i čokoladne, ali ovaj ledeni desert će vas ostaviti bez teksta.
Sastojci:
- 200 g mlečne čokolade
- 2 šolje slatke pavlake
- 450 g krem sira, sobne temperature
- 3/4 šolje kondezovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- oreo keks bez fila
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 2/3 šolje slatke pavlake
Priprema:
Istopite čokoladu na pari, pa umutite slatku pavlaku. U činiji pomešajte krem sir, kondezovano mleko i vanilu. Pomešajte slatku pavlaku i smesu sa sirom, pa dobro sjedinite mikserom. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte.
U činije za služenje stavite prvo 3 kašike mlevenog orea, a zatim čokoladni fil, stavite u zamrzivač na 15-20 minuta, pa beli fil i opet u zamrzivač. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Kada se glazura skroz ohladi prelijte preko kolača i vratite u zamrzivač na par minuta ili u frižider da se stegne.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus