Vrućine ovih dana su savršen trenutak da napravite Mohito tortu, koja je ime dobila po čuvenom kubanskom koktelu.
Sastojci:
- 100g keksa
- 50g putera istopljenog
- 350g maskarpone sira
- 150g kondenzovanog mleka
- 200g slatke pavlake
- 200g šlaga
- sok od jedne limete
- korica limete
- 5-10 g listića sveže nane
- 10g želatina u listovima
- zelena prehrambena boja
Priprema:
Keks sameljite ili uzmite već mleven, pomešajte sa otopljenim puterom i stavite na dno kalupa prečnika 18cm. Nanu i sok od limete usitnite u secku ili blenderu. Želatin rastvorite u vodi. U vangli umutite mikserom maskarpone i kondenzovano mleko pa postepeno dodajte slatku pavlaku. Zatim ubacite usitnjenu nanu i rendanu koricu limete i promešajte. Sa malo prehrambene zelene boje obojite smesu.
Prebacite želatin koji je nabubrio u šerpu pa ga na lagonoj vatri otopite. Zatim ga sipajte u prethodnu zelenu smesu i promešajte.
Preko korice od keksa rasporedite dobijuenu smesu. Stavite u frižider na 3h.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus