Vrućine ovih dana su savršen trenutak da napravite Mohito tortu, koja je ime dobila po čuvenom kubanskom koktelu.

Sastojci:

  • 100g keksa 
  • 50g putera istopljenog 
  • 350g maskarpone sira
  • 150g kondenzovanog mleka
  • 200g slatke pavlake
  • 200g šlaga
  • sok od jedne limete
  • korica limete
  • 5-10 g listića sveže nane
  • 10g želatina u listovima
  • zelena prehrambena boja

Priprema:

Keks sameljite ili uzmite već mleven, pomešajte sa otopljenim puterom i stavite na dno kalupa prečnika 18cm. Nanu i sok od limete usitnite u secku ili blenderu. Želatin rastvorite u vodi. U vangli umutite mikserom maskarpone i kondenzovano mleko pa postepeno dodajte slatku pavlaku. Zatim ubacite usitnjenu nanu i rendanu koricu limete i promešajte. Sa malo prehrambene zelene boje obojite smesu.

Prebacite želatin koji je nabubrio u šerpu pa ga na lagonoj vatri otopite. Zatim ga sipajte u prethodnu zelenu smesu i promešajte.

Preko korice od keksa rasporedite dobijuenu smesu. Stavite u frižider na 3h.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa