Ako mislite da je bela čokolada suviše jaka onda napravite voćni tart. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • malo rastopljenog putera 

Za preliv i dekoraciju: 

  • 500 g bele čokolade 
  • 3/4 šolje slatke pavlake
  • plava boja za hranu
  • jestivo cveće

Priprema:

Pomešajte keks i puter i dobro sjedinite. Utisnite dobijenu smesu u kalup. Istopite slatku pavkaju i bele čokoladu. Podelite ganaš na 2 dela, ali ne jednaka, u jednoj posudi treba da bude više nego u drugoj. Tu posudu gde imate manje podelite na 2 dela i obojite jedan u plavo, a drugi ostavite beli. 
Posudu gde imate više smese skroz obojite u plavo i sipajte preko keksa. Stavite u frižider na par sati, takođe stavite u frižider ili zamrzivač i te manje posude sa belom i plavom smesom. Kada se ohladi, napravite kašikom i rukom manje kuglice i poređajte preko tarta. Ukrasite jestivim cvećem. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs