Kremasti kolači koji se ne peku su odlični na visokim temperaturama jer ne provodite vreme pored šporeta. 

Sastojci:

  • 2 kg svežih jagoda, opranih, oljuštenih i iseckanih
  • 24 g šećera

Za fil: 

  • 230 g krema sira, sobne temperature
  • 52 g šećera
  • 500 ml slatke pavlake, hladno
  • 144 g šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 170 g piškota 

Za dekoraciju: 

  • mleveni keks 
  • jagode

Priprema:

Jagode pomešajte sa šećerom, a zatim umutite krem sir sa šećerom. Slatku pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu i ekstrakom vanile, pa takođe umutite. Pomešajte obe smese i dodajte jagode. U kalup poređajte piškote i preko stavite fil. Ohladite dobro u frižideru, pa pospite keksom i ukrasite jagodama.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs