Ispratite sledeće korake i pripremite savršenu letnju poslasticu idealnu za sve vrste proslava. Savršen spoj čokolade i vanile čini ovu tortu idealnom za sve ljubitelje slatkiša.

Sastojci:

  • 180 g čokoladnog keksa
  • 70 g putera
  • 1 kašika mleka
  • 30 g želatina
  • 150 ml mleka
  • 400 g pavlake
  • 300 g kondenzovanog mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 30 g kakao praha

Priprema:

Rastvorite želatin prema uputstvu, dodajte 150 ml mleka i ostaviti malo da stoji. Keks samleti u blenderu, pa dodati 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjediniti. Staviti u obruč i napraviti koru. Stavite u frižider na 10 minuta.

400 g pavlake i kondenzovano mleko umutiti. Posebno umutiti 200 g slatke pavlake ili tečnog šlaga. Želatinu dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sve sjedinite. Dodajte i umućen šlag.

Fil podelite na dva dela, pa u jedan dodajte vanil šećer a u drugi kakao. Nekoliko kašika crnog fila nanesite na koru, pa nekoliko kašika belog kašikom sipajte na sredinu, i tako ponavljajte naizmenično do utroška materijala.

Ohladite, pa skinite obruč i služite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs