Ispratite sledeće korake i pripremite savršenu letnju poslasticu idealnu za sve vrste proslava. Savršen spoj čokolade i vanile čini ovu tortu idealnom za sve ljubitelje slatkiša.
Sastojci:
- 180 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 1 kašika mleka
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 400 g pavlake
- 300 g kondenzovanog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 30 g kakao praha
Priprema:
Rastvorite želatin prema uputstvu, dodajte 150 ml mleka i ostaviti malo da stoji. Keks samleti u blenderu, pa dodati 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjediniti. Staviti u obruč i napraviti koru. Stavite u frižider na 10 minuta.
400 g pavlake i kondenzovano mleko umutiti. Posebno umutiti 200 g slatke pavlake ili tečnog šlaga. Želatinu dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sve sjedinite. Dodajte i umućen šlag.
Fil podelite na dva dela, pa u jedan dodajte vanil šećer a u drugi kakao. Nekoliko kašika crnog fila nanesite na koru, pa nekoliko kašika belog kašikom sipajte na sredinu, i tako ponavljajte naizmenično do utroška materijala.
Ohladite, pa skinite obruč i služite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem