Jeste da leti više volimo lagane voćne poslastice, ali ovoj kremastoj čokoladnoj torti niko neće moći da odoli. Ono što je fenomenalno je da se nećete mučiti preterano dok je pripremate, a ne koristite ni šporet. 

Sadrži i omiljene sastojke kao što su bela čokolada, nutela i keks. 

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake 
  • 500 g maskarpone sira 
  • 150 g bele čokolade 
  • 150 g nutele 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 400 g keksa 
  • 400 ml vode 

Priprema:

Keks umočite u vodu i poređajte po dnu kalupa. Zatim slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite dobijenu smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte nutelu i istopljenu belu čokoladu, pa sjedinite mikserom. 
Preko keksa prvo sipajte beli fil, pa red keksa, pa čokoladni, pa opet red keksa. Još jednom ponovite, beli fil, keks, čokoladni fil. Ukrasite rendnanom čokoladom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs