Jeste da leti više volimo lagane voćne poslastice, ali ovoj kremastoj čokoladnoj torti niko neće moći da odoli. Ono što je fenomenalno je da se nećete mučiti preterano dok je pripremate, a ne koristite ni šporet.
Sadrži i omiljene sastojke kao što su bela čokolada, nutela i keks.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 150 g bele čokolade
- 150 g nutele
- 100 g šećera u prahu
- 400 g keksa
- 400 ml vode
Priprema:
Keks umočite u vodu i poređajte po dnu kalupa. Zatim slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite dobijenu smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte nutelu i istopljenu belu čokoladu, pa sjedinite mikserom.
Preko keksa prvo sipajte beli fil, pa red keksa, pa čokoladni, pa opet red keksa. Još jednom ponovite, beli fil, keks, čokoladni fil. Ukrasite rendnanom čokoladom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus