Verovatno ste mislili kako su torte i kolači komplikovani za pravljenje i niste želeli ni da pokušate. Ali, sada postoje deserti koji se ne peku i koji se prave za tili čas. 
Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i da odvojite 15 minuta. Rezultati će vas oduševiti, a ovaj recept se malo razlikuje od originalnog tiramisua. 

Sastojci:

  • 300 g piškota 
  • 200 ml mleka 
  • 30 neskvika 

Za fil: 

  • 200 g maskarpone sira 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera 
  • 10 ml ekstrkta vanile 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 

Priprema:

Mleko i neskvik pomešajte i umačite piškote. Ređajte u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte ekstrakt vanile i maskrpone i sjedinite mikserom. Premažite preko piškota. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i dobijenu glazuru prelijte preko fila. Ohladite u frižideru minimum 2 sata. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs