Verovatno ste mislili kako su torte i kolači komplikovani za pravljenje i niste želeli ni da pokušate. Ali, sada postoje deserti koji se ne peku i koji se prave za tili čas.
Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i da odvojite 15 minuta. Rezultati će vas oduševiti, a ovaj recept se malo razlikuje od originalnog tiramisua.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 30 neskvika
Za fil:
- 200 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 10 ml ekstrkta vanile
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleko i neskvik pomešajte i umačite piškote. Ređajte u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte ekstrakt vanile i maskrpone i sjedinite mikserom. Premažite preko piškota. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i dobijenu glazuru prelijte preko fila. Ohladite u frižideru minimum 2 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom