Sada je pravo vreme za letnje torte sa sezonskim voćem. Iskoristite sezonu bobičastog voća i napravite najukusnije poslastice.
Mekane piškote, preko voćni fil, zatim kremasti puding od vanile i glazura od čokolade čini dobitnu kombinaciju.
Sastojci:
- 150 g piškota
- 150 ml mleka
Za fil:
- 600 g bobičastog voća
- 150 g šećera u prahu
- 50 g skroba
- 100 ml vode
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 125 g šećera
- 800 ml mleka
- 200 g putera
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
U kalup prečnika 26 cm poređajte piškote koje ste umočili u mleko. U šerpu sipajte bobičasto voće, dodajte šećer u prahu i kuvajte uz mešanje. Pomešajte skrob i vodu i sipajte u voće. Kuvajte još kratko uz mešanje. Sipajte preko piškota i stavite u frižider nekih pola sata.
Puding, šećer i mleko pomešajte i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kada je gotov sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se ne otopi. Sipajte preko fila od bobičastog voća. Stavite u frižider na nekih pola sata.
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko torte.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus