Sada je pravo vreme za letnje torte sa sezonskim voćem. Iskoristite sezonu bobičastog voća i napravite najukusnije poslastice. 

Mekane piškote, preko voćni fil, zatim kremasti puding od vanile i glazura od čokolade čini dobitnu kombinaciju. 

Sastojci:

  • 150 g piškota
  • 150 ml mleka

Za fil:

  • 600 g bobičastog voća 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 50 g skroba 
  • 100 ml vode 

Za fil:

  • 80 g pudinga od vanile 
  • 125 g šećera 
  • 800 ml mleka 
  • 200 g putera 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 

Priprema:
U kalup prečnika 26 cm poređajte piškote koje ste umočili u mleko. U šerpu sipajte bobičasto voće, dodajte šećer u prahu i kuvajte uz mešanje. Pomešajte skrob i vodu i sipajte u voće. Kuvajte još kratko uz mešanje. Sipajte preko piškota i stavite u frižider nekih pola sata. 

Puding, šećer i mleko pomešajte i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kada je gotov sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se ne otopi. Sipajte preko fila od bobičastog voća. Stavite u frižider na nekih pola sata. 

Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko torte.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs