Sada je pravo vreme za letnje torte sa sezonskim voćem. Iskoristite sezonu bobičastog voća i napravite najukusnije poslastice.
Mekane piškote, preko voćni fil, zatim kremasti puding od vanile i glazura od čokolade čini dobitnu kombinaciju.
Sastojci:
- 150 g piškota
- 150 ml mleka
Za fil:
- 600 g bobičastog voća
- 150 g šećera u prahu
- 50 g skroba
- 100 ml vode
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 125 g šećera
- 800 ml mleka
- 200 g putera
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
U kalup prečnika 26 cm poređajte piškote koje ste umočili u mleko. U šerpu sipajte bobičasto voće, dodajte šećer u prahu i kuvajte uz mešanje. Pomešajte skrob i vodu i sipajte u voće. Kuvajte još kratko uz mešanje. Sipajte preko piškota i stavite u frižider nekih pola sata.
Puding, šećer i mleko pomešajte i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kada je gotov sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se ne otopi. Sipajte preko fila od bobičastog voća. Stavite u frižider na nekih pola sata.
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko torte.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća