Ako želite da napravite nešto novo i zanimljivo, onda je ovaj recept za vas. Tajni sastojak koji vam je potreban je testo za picu i još par sastojaka po želji, u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu verziju. Slana verzija je pica iz korneta, a slatka je sladoled u kornetu od testa.
Iznesite na proslavu ovo zanimljivo predjelo ili desert i svi će se oduševiti.
Sastojci:
- 1 kg testa za picu
- 1/2 šolje šećera
- 3 kašike cimeta
- 1/4 šolje putera, rastopljeno
Priprema:
Razvucite testo za picu u veliki krug, pa pomoću kalupa isecite testo. Obmotajte oko drugog kalupa i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 15-20 minuta. Pomešajte cimet i šećer. Premažite kornete od testa puterom, pa uvaljajte u šećer i cimet. Napunite sladoledom po želji i možete da dekorišete po želji.
Ako želite slanu verziju, samo napunite šunkom, kačkavaljem i paradajz sosom. Vratite u rernu na 5 minuta da se samo sir otopi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno