Ovo je čuveni italijanski kolač koji potiče sa Sicilije, a punjenje može da bude različito. Uglavnom se pravi od rikota sira i još par namirnica, ali možete ga prilagoditi vašem ukusu.
Testo je malo komplikavano za pripremu, ali ništa što ne možete da savladate. Potrebno vam je samo malo strpljenja.
Sastojci:
- 200-250 g brašna
- 2 veća jajeta
- 60 ml belog vina
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 600 g rikote
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike meda
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika proseka (ako želite)
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaje, vino i ulje. Postepeno dodajte brašno (možda vam neće trebati sve) dok se ne sjedini. Mesite testo dok ne postane glatko. Zamotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Testo oblikujte u 'kobasicu' prečnika 4 cm. Isecite kolutove testa od ½ cm i napravite od svakog koluta kružni oblik debljine 2mm. Modlu za kanoli obložite sa malo brašna i obmotajte krug od testa. Premažite sam malo jaja. U tiganju zagrejte suncokretovo ulje i lagano supustite modlu sa testom. Ostavite oko 1 min. dok ne poprimi zlatnu boju. Vadite na ubrus da se ocede. U tiganj stavljajte po jedan kanoli (možete i više ako imate više modli) i ponavljajte sve dok imate testo.
Za fil: U blender stavite rikotu, ekstrakt vanile, med, kakao i proseko. Mutite dok ne sjedinite smesu. Kašikom naputine vrećicu za ukrašavanje kolača i polako punite kanole.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese