Za ovaj kolač bi bilo najbolje kada biste koristili pravi fil od vanile, a kako se on pravi možete pročitati OVDE. Kao zamenu za taj fil možete koristiti onaj za princes krofne.
Sastojci:
- 5 srednjih jaja
- 50 g šećera
- 150 ml mleka
- 8 g kvasca
- 300 g brašna
- 100 g putera
- 1 prstohvat soli
Za sirup:
- 600 ml vode
- 200 g šećera
- 100 ml ruma
Još:
- fil od vanile ili fil za princes krofne
- višnje za ukrašavanje
Priprema:
Mutite jaja, šećer i so dok ne dobijete penastu smesu. Zatim dodajte kvasac koji ste prethodno pomešali sa toplim mlekom. Nastavite još malo da mutite, pa dodajte postepeno brašno i varjačom mešajte. Zatim dodajte puter i rukama ga izdrobite u testu. Kalup za mafine premažite neslanim puterom.
Namastite ruke, uzmite testo, oblikujte loptice i ređajte u kalup. Ostavite testo da naraste. Pecite na 160°C 15 minuta.
U vodu dodajte šećer i rum, prokuvajte i ohladite na sobnoj temperaturi. Umočite testo u sirup. Zatim okrenite naopačke, napravite mali prorez po sredini i napunite filom, pa ukrasite višnjom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem