Za ovaj kolač bi bilo najbolje kada biste koristili pravi fil od vanile, a kako se on pravi možete pročitati OVDE. Kao zamenu za taj fil možete koristiti onaj za princes krofne.

Sastojci:

  • 5 srednjih jaja
  • 50 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 8 g kvasca
  • 300 g brašna
  • 100 g putera
  • 1 prstohvat soli

Za sirup:

  • 600 ml vode
  • 200 g šećera
  • 100 ml ruma

Još:

  • fil od vanile ili fil za princes krofne
  • višnje za ukrašavanje

Priprema:

Mutite jaja, šećer i so dok ne dobijete penastu smesu. Zatim dodajte kvasac koji ste prethodno pomešali sa toplim mlekom. Nastavite još malo da mutite, pa dodajte postepeno brašno i varjačom mešajte. Zatim dodajte puter i rukama ga izdrobite u testu. Kalup za mafine premažite neslanim puterom.

Namastite ruke, uzmite testo, oblikujte loptice i ređajte u kalup. Ostavite testo da naraste. Pecite na 160°C 15 minuta.

U vodu dodajte šećer i rum, prokuvajte i ohladite na sobnoj temperaturi. Umočite testo u sirup. Zatim okrenite naopačke, napravite mali prorez po sredini i napunite filom, pa ukrasite višnjom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs