San svake domaćice je da brzo pripremi desert koji će zadovoljiti sve kriterijume ukućana, a onda i gostiju. Jedan takav desert je ova brza voćna torta.

Sastojci:

  • 1 konzerva voćnog kompota
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g kora za pitu
  • 2 kesice želatina
  • 1 kesica šlaga
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka

Priprema: Na radnu površinu stavite dve kore za pitu i poprskajte uljem. Još dva puta ponovite ovaj postupak. Uz pomoć prevrnutog suda za mućenje obeležite i isecite četiri kružne forme za tortu. Po dve forme stavite u dve tepsije. Pecite 15 minuta na 200°C.

Mikserom umutite vodu, želatin, mleko i šećer u prahu. U drugom sudu umutite slatku pavlaku i šlag. U sud za mućenje dodajte mleko i u vodi omekšali želatin.

Na tacnu za tortu stavite prvu koru i filujte šlagom. Stavite drugu koru, pa nafilujte šlagom i nanesite voće. Postupak ponovite i sa trećom i četvrtom korom.

Ostavite tortu da se hladi 5-6 sati. Po ukusu je dekorišite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bastabalkana