San svake domaćice je da brzo pripremi desert koji će zadovoljiti sve kriterijume ukućana, a onda i gostiju. Jedan takav desert je ova brza voćna torta.
Sastojci:
- 1 konzerva voćnog kompota
- 250 g šećera u prahu
- 250 g kora za pitu
- 2 kesice želatina
- 1 kesica šlaga
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
Priprema: Na radnu površinu stavite dve kore za pitu i poprskajte uljem. Još dva puta ponovite ovaj postupak. Uz pomoć prevrnutog suda za mućenje obeležite i isecite četiri kružne forme za tortu. Po dve forme stavite u dve tepsije. Pecite 15 minuta na 200°C.
Mikserom umutite vodu, želatin, mleko i šećer u prahu. U drugom sudu umutite slatku pavlaku i šlag. U sud za mućenje dodajte mleko i u vodi omekšali želatin.
Na tacnu za tortu stavite prvu koru i filujte šlagom. Stavite drugu koru, pa nafilujte šlagom i nanesite voće. Postupak ponovite i sa trećom i četvrtom korom.
Ostavite tortu da se hladi 5-6 sati. Po ukusu je dekorišite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.
Izvor: bastabalkana
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno