Popoveri su pecivo slično mafinima, koje možete da služite i sa džemom, eurokremom, kao i sa slanim namirnicama poput kajmaka, pršute. Ovo je brz doručak ili večera jer vam za pripremu ne treba puno vremena, kao ni za pečenje.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1,5 šolja mleka
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Jaja i mleko pomešajte (sobne temperature), dobro umutite, oko minut. Zatim dodajte brašno i so i opet umutite žicom. Mutite sve dok ne dobijete mehuriće jer će oni pomoći da popoveri narastu. Sipajte u kalup za mafin skroz do ivice, koji ste prethodno popraskali sa malo ulja. Pecite na 230°C nekih 15 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 15 minuta. Kada su gotovi izvadite ih iz kalupa, napravite mali rez nožem pri dnu da para izađe.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem