Popoveri su pecivo slično mafinima, koje možete da služite i sa džemom, eurokremom, kao i sa slanim namirnicama poput kajmaka, pršute. Ovo je brz doručak ili večera jer vam za pripremu ne treba puno vremena, kao ni za pečenje.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1,5 šolja mleka
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Jaja i mleko pomešajte (sobne temperature), dobro umutite, oko minut. Zatim dodajte brašno i so i opet umutite žicom. Mutite sve dok ne dobijete mehuriće jer će oni pomoći da popoveri narastu. Sipajte u kalup za mafin skroz do ivice, koji ste prethodno popraskali sa malo ulja. Pecite na 230°C nekih 15 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 15 minuta. Kada su gotovi izvadite ih iz kalupa, napravite mali rez nožem pri dnu da para izađe.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus