Popoveri su pecivo slično mafinima, koje možete da služite i sa džemom, eurokremom, kao i sa slanim namirnicama poput kajmaka, pršute. Ovo je brz doručak ili večera jer vam za pripremu ne treba puno vremena, kao ni za pečenje.

Sastojci: 

  • 3 jajeta
  • 1,5 šolja mleka
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Jaja i mleko pomešajte (sobne temperature), dobro umutite, oko minut. Zatim dodajte brašno i so i opet umutite žicom. Mutite sve dok ne dobijete mehuriće jer će oni pomoći da popoveri narastu. Sipajte u kalup za mafin skroz do ivice, koji ste prethodno popraskali sa malo ulja. Pecite na 230°C nekih 15 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 15 minuta. Kada su gotovi izvadite ih iz kalupa, napravite mali rez nožem pri dnu da para izađe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs