Ovo ukusno pecivo možete da služite za doručak ili večeru sa slanim ili slatkim namazima.
Sastojci:
- 125 ml mleka
- 125 ml kefira
- 2 kašičice suvog kvasca
- 30 g šećera
- 50 g maslaca
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode
- 550 g brašna
- susam
Priprema:
U posudu sa mlekom stavite kvasac. Pomešajte i pustite da se aktivira. Zatim dodajte brašno, šećer, so, sodu i mešajte. U drugoj posudi umutite jaje sa puterom, pa dodajte u brašno. Promešajte, pa sipajte i kefir. Umesite testo i ostavite ga poklopljeno oko sat vremena.
Podelite testo na 12 delova i napravite lepinje. Pokrijte ih i ostavite 15 minuta. Zatim razvaljajte svaku lepinju da dobijete izduženo i tanko testo, pa urolajte.
Ređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte i neka stoje još 15 minuta. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
Pecite na 180°C 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus