Ovo ukusno pecivo možete da služite za doručak ili večeru sa slanim ili slatkim namazima.

Sastojci:

  • 125 ml mleka
  • 125 ml kefira
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 30 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice sode
  • 550 g brašna
  • susam

Priprema:

U posudu sa mlekom stavite kvasac. Pomešajte i pustite da se aktivira. Zatim dodajte brašno, šećer, so, sodu i mešajte. U drugoj posudi umutite jaje sa puterom, pa dodajte u brašno. Promešajte, pa sipajte i kefir. Umesite testo i ostavite ga poklopljeno oko sat vremena.

Podelite testo na 12 delova i napravite lepinje. Pokrijte ih i ostavite 15 minuta. Zatim razvaljajte svaku lepinju da dobijete izduženo i tanko testo, pa urolajte.

Ređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte i neka stoje još 15 minuta. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.

Pecite na 180°C 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs