Ako nemate vremena ili vas jednostavno mrzi da spremate, a jede vam se nešto slatko, ovo je idealan recept.
Prirpema je jednostavna, ne zahteva puno sastojaka i ne treba vam rerna.
Sastojci:
- 1 konzerva kondezovanog mleka
- 100 g kakao praha + još malo za posipanje
Priprema:
Kondezovano mleko sipajte u šerpu i zagrejte. Čim krene malo da ključa sklonite sa šporeta. Sipajte u posudu i dodajte prosejani kakao. Kakao dodajte tako što ćete prvo prosejati jedan deo, lepo promešajte da ne ostanu grudvice, pa ponovite isti proces još 2x.
Lepo sve sjedinite da dobijete gustu smesu. Pleh obložite sa providnom folijom, ali tako da vam viri sa strane. Rasporedite smesu i lepo utapkajte. Zatim pokrijte sa folijom koja vam viri sa strane i lepo ušukajte kolač. Ostavite u frižider na 2 sata.
Zatim sipajte kakao prah po stolu i stavite kolač preko. Isecite kocke, pa preko njih opet pospite kakao prah. Rukama ih još malo oblikujte, stavite na tacnu i pospite sa još malo kakao praha.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus