"Neka jedu kolače" je često citirana rečenica Marije Antonaete, za koju se spori da li je ona ikada izrekla.
Da li je rekla ili ne je nevažno, ta rečenica služi kao odličan izgovor da svaki dan pojedemo nešto slatko.
Ove ferero bombice su desert koji obavezno treba da isprobate.
Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 120 ml slatke pavlake
- 300 g čokoladnog namaza (nutela, linolada, crni eurokrem…)
- 70 g mlevenih napolitanki sa ukusom lešnika
- celi lešnici
- lešnik komadići
Priprema:
Čokoladu iseckajte na sitne komadiće. Slatku pavlaku zagrejte, može i da proključa, pomešajte je sa iseckanom čokoladom i ostavite par minuta da odstoji.
Nakon toga dobro promešajte žicom da se sve lepo sjedini i umešajte čokoladni namaz. Na kraju dodajte mlevene napolitanke i dobijenu smesu odložite u frižider na 1-2h.
Smesa bi trebalo da bude takva da bude dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice i da se ne lepi. Od smese odvajajte delove veličine oraha, u sredinu stavite po jedan ceo lešnik i formirajte kuglice. Dobijene kuglice uvaljajte u seckani lešnik i odložite u frižider do serviranja. Od ove smese se dobije 30ak bombica.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus