"Neka jedu kolače" je često citirana rečenica Marije Antonaete, za koju se spori da li je ona ikada izrekla.
Da li je rekla ili ne je nevažno, ta rečenica služi kao odličan izgovor da svaki dan pojedemo nešto slatko.
Ove ferero bombice su desert koji obavezno treba da isprobate.
Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 120 ml slatke pavlake
- 300 g čokoladnog namaza (nutela, linolada, crni eurokrem…)
- 70 g mlevenih napolitanki sa ukusom lešnika
- celi lešnici
- lešnik komadići
Priprema:
Čokoladu iseckajte na sitne komadiće. Slatku pavlaku zagrejte, može i da proključa, pomešajte je sa iseckanom čokoladom i ostavite par minuta da odstoji.
Nakon toga dobro promešajte žicom da se sve lepo sjedini i umešajte čokoladni namaz. Na kraju dodajte mlevene napolitanke i dobijenu smesu odložite u frižider na 1-2h.
Smesa bi trebalo da bude takva da bude dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice i da se ne lepi. Od smese odvajajte delove veličine oraha, u sredinu stavite po jedan ceo lešnik i formirajte kuglice. Dobijene kuglice uvaljajte u seckani lešnik i odložite u frižider do serviranja. Od ove smese se dobije 30ak bombica.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem