Pica je gotovo sigurno jedno od najpopularnijh jela na svetu. Pored raznovrsnih sastojaka kojima se može filovati, jedan od njenih najvažnijih sastojaka svakako je testo.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 30 g kvasca
  • pola kašičice šećera
  • kašičica soli
  • 1 dl ulja
  • mlaka voda za mešenje

Priprema:

Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake vode, dodajte kašiku brašna i šećer i ostavite da ukisne. Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte kvasac i ulje.

Zamesite meko testo uz pomoć mlake vode. Testo je spremno kada se ne lepi, ali ne treba biti ni previše suvo.

Ukoliko vam ostane testa, možete ga zamrznuti, pa ćete tako imati domaću podlogu za picu kada vam zatreba.

SAVET:Picu uvek pecite u unapred zagrejanoj rerni, ukoliko želite da bude hrskavije pecite na najvećoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs