Pica je gotovo sigurno jedno od najpopularnijh jela na svetu. Pored raznovrsnih sastojaka kojima se može filovati, jedan od njenih najvažnijih sastojaka svakako je testo.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 30 g kvasca
- pola kašičice šećera
- kašičica soli
- 1 dl ulja
- mlaka voda za mešenje
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake vode, dodajte kašiku brašna i šećer i ostavite da ukisne. Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte kvasac i ulje.
Zamesite meko testo uz pomoć mlake vode. Testo je spremno kada se ne lepi, ali ne treba biti ni previše suvo.
Ukoliko vam ostane testa, možete ga zamrznuti, pa ćete tako imati domaću podlogu za picu kada vam zatreba.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama