Naučite da napravite sami kod kuće jelo koje svi obožavaju, a to je burek. Ovo testo punjeno mesom svojim ukusom svakoga oduševljava. Možete ga služiti za doručak sa jogurtom.
Sastojci:
- 1/2 kg debelih kora (podeliti na pola)
- 3 šoljice mleka
- 1 šoljica vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- biber po ukusu
- jaje za premazivanje
Priprema:
Mleko, vodu, ulje i so zagrejte. Kore podelite na pola, a zatim na podmazan pleh stavite prvu koru. Ostale kore koje budete ređali prvo umačete u zagrejanu tečnost. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko drugu polovinu kora. Na zagrejanom ulju propržite isečen luk, dodajte mleveno meso i začinite suvim biljnim začinom. Sve zajedno prodinstajte i ostavite da se ohladi. Ostavite burek da stoji pola sata pre pečenja, a zatim ga pecite u zagrejanoj rerni na 220°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus