Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pite

Kako da napravite domaći burek

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Kako da napravite domaći burek

Izvor: Foto: Shutterstock

Naučite da napravite sami kod kuće jelo koje svi obožavaju, a to je burek. Ovo testo punjeno mesom svojim ukusom svakoga oduševljava. Možete ga služiti za doručak sa jogurtom.

Sastojci:

  • 1/2 kg debelih kora (podeliti na pola)
  • 3 šoljice mleka
  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • biber po ukusu
  • jaje za premazivanje

Priprema:

Mleko, vodu, ulje i so zagrejte. Kore podelite na pola, a zatim na podmazan pleh stavite prvu koru. Ostale kore koje budete ređali prvo umačete u zagrejanu tečnost. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko drugu polovinu kora. Na zagrejanom ulju propržite isečen luk, dodajte mleveno meso i začinite suvim biljnim začinom. Sve zajedno prodinstajte i ostavite da se ohladi. Ostavite burek da stoji pola sata pre pečenja, a zatim ga pecite u zagrejanoj rerni na 220°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti