Domaće kiflice uvek su popularne u srpskoj kuhinji, bilo da ih pravite slane ili slatke, svi ih obožavaju. Napravite sličnu varijantu - buhtlice sa punjenjem po želji, biće odličan doručak uz šolju mleka.
Proces pripreme je brz, pomešate sastojke i zamesite, a potom se bavite drugim, važnijim ili zabavnijim stvarima dok testo posao "obavlja samo" - nadođe u vangli, pa još jednom u plehu i onda se kratko peče. Obradujte ukućane, recept je u nastavku.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 1 kisela pavlaka
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- punjenje po izboru: džem, krem..
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u dubljoj vangli i zamesite testo. Pokrijte krpom i stavite u frižider da se malo stegne - oko 20 minuta. Zatim razvucite testo, isecite ga na pravougaonike iste veličine i na svaki stavite kašičicu punjenja po želji. Urolajte i poređajte u prethodno namašćen pleh. Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme ostavite buhtle da odstoje u plehu i još malo nadođu. Pecite ih oko 15 minuta, treba da ostanu bele. Kada se ispeku uvaljajte ih u prah šećer.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem