Kolači bez pečenja su idealni za početnike u kuvanje, ali su i odlično rešenje za iskusne domaćice koje žele brzi i ukusne deserte koji će ostaviti utisak na goste.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 100 ml slakte pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml pavlake
- 10 ml limunovog soka
- 10 ml ekstrakta vanile
Još:
- 200 g smrznutih jagoda
- 20 g kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 20 ml vode
Priprema:
Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Slatku pavlaku, maskarpone, krem sir, šećer u prahu, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile dobro umutite da se sve sjedini. Sipajte pola fila preko piškota i stavite u frižider na pola sata.
Jagode usitnite u blenderu, pa stavite u tiganj sa malo vode. Dodajte šećer, skrob i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Sipajte preko fila i stavite da se ohladi nekih pola sata. Preko stavite preostali fil i piškote.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem