Prijelo vam se nešto slatko, tada su torte bez pečenja odlično rešenje. Lako se naprave, ne palite šporet po vrućini, a ukus je odličan, možda čak i bolji od nekih klasičnih koje se peku.
Sastojci:
Za biskvit:
- 300 g čokoladnog keksa
- 120 g putera
Za fil:
- 150 g šećera
- 4 kašičice vanilin šećera
- 50 g brašna
- 2 jajeta
- 400 g jogurta
- 100 g putera
Priprema:
Pomešajte šećer, vanilin šećer (2 kašičice) i brašno, pa dodajte jaja i umutite. Zatim sipajte jogurt i promešajte. Stavite da se kuva dok ne proključa uz konstatno mešanje. Smanjite vatru i kuvajte još 2 minuta. Malo ohladite, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider.
Umutite puter sobne temeperature sa vanilin šećerom (2 kašičice) i pomešajte obe smese, pa dobro sjedinite mikserom.
Keks sameljite, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Stavite u pleh koji ste obložili pek papirom i ivice obložite. Keksom pređite i po ivicama kalupa, pa sipajte fil. Preko fila pospite ostatak keksa. Stavite u frižider na 3 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem