Prijelo vam se nešto slatko, tada su torte bez pečenja odlično rešenje. Lako se naprave, ne palite šporet po vrućini, a ukus je odličan, možda čak i bolji od nekih klasičnih koje se peku. 

Sastojci:

Za biskvit: 

  • 300 g čokoladnog keksa 
  • 120 g putera 

Za fil: 

  • 150 g šećera 
  • 4 kašičice vanilin šećera 
  • 50 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • 400 g jogurta 
  • 100 g putera 

Priprema:

Pomešajte šećer, vanilin šećer (2 kašičice) i brašno, pa dodajte jaja i umutite. Zatim sipajte jogurt i promešajte. Stavite da se kuva dok ne proključa uz konstatno mešanje. Smanjite vatru i kuvajte još 2 minuta. Malo ohladite, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider. 
Umutite puter sobne temeperature sa vanilin šećerom (2 kašičice) i pomešajte obe smese, pa dobro sjedinite mikserom. 
Keks sameljite, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Stavite u pleh koji ste obložili pek papirom i ivice obložite. Keksom pređite i po ivicama kalupa, pa sipajte fil. Preko fila pospite ostatak keksa. Stavite u frižider na 3 sata. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs