Mnogo je verzija ovog slatkiša, a mi vam donosimo recept sa borovnicama ovog puta. Sigurno će vas rashladiti u ovim toplim danima.

Sastojci:

Borovnica deo:

  • 300g svežih borovnica
  • 3 kašike smeđeg šećera

Korica:

  • 150g integralnog keksa, ili po izboru
  • 30g badema
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 80g omekšalog putera

Fil:

  • 500g krem sira
  • 150g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 4 jaja
  • 160g milerama
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika arome vanile

Preliv:

  • 240g milerama
  • 70g šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:
Borovnice rasporediti po plehu obloženim pek papirom, posuti šećerom i peći 15 min na 200 stepeni.
Nakon toga ostaviti da se ohlade 10ak minuta i smanjiti rernu na 170 stepeni.
Za to vreme napraviti koricu, sve sastojke staviti u seckalicu i dobijenu smesu rasporediti u kalupu F24 obloženim pek papirom. Koricu staviti u rernu na 10 min, zatim je ostaviti da se ohladi a rernu smanjiti na 160 stepeni.
Borovnice izblendati u blenderu ili štapnim miskerom i ostaviti ih da se hlade još dok se priprema fil.
Za fil mikserom umutiti krem sir i šećer, zatim umutiti brašno, zatim jedno po jedno jaje, zatim mileram, vanilu i limunov sok i na kraju borovnice.
Fil rasporediti preko korice i peći 45 min na 160 stepeni. Pred kraj pečenja umutiti mileram, šećer i vanilin, izvaditi kolač iz rerne, namazati preliv i peći još 5 minuta na istoj temperaturi. Nakon pečenja čiz ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga prebaciti u frižider preko noći. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Slatka domaćica