Mnogo je verzija ovog slatkiša, a mi vam donosimo recept sa borovnicama ovog puta. Sigurno će vas rashladiti u ovim toplim danima.
Sastojci:
Borovnica deo:
- 300g svežih borovnica
- 3 kašike smeđeg šećera
Korica:
- 150g integralnog keksa, ili po izboru
- 30g badema
- 1 kašika smeđeg šećera
- 80g omekšalog putera
Fil:
- 500g krem sira
- 150g šećera
- 3 kašike brašna
- 4 jaja
- 160g milerama
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika arome vanile
Preliv:
- 240g milerama
- 70g šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Borovnice rasporediti po plehu obloženim pek papirom, posuti šećerom i peći 15 min na 200 stepeni.
Nakon toga ostaviti da se ohlade 10ak minuta i smanjiti rernu na 170 stepeni.
Za to vreme napraviti koricu, sve sastojke staviti u seckalicu i dobijenu smesu rasporediti u kalupu F24 obloženim pek papirom. Koricu staviti u rernu na 10 min, zatim je ostaviti da se ohladi a rernu smanjiti na 160 stepeni.
Borovnice izblendati u blenderu ili štapnim miskerom i ostaviti ih da se hlade još dok se priprema fil.
Za fil mikserom umutiti krem sir i šećer, zatim umutiti brašno, zatim jedno po jedno jaje, zatim mileram, vanilu i limunov sok i na kraju borovnice.
Fil rasporediti preko korice i peći 45 min na 160 stepeni. Pred kraj pečenja umutiti mileram, šećer i vanilin, izvaditi kolač iz rerne, namazati preliv i peći još 5 minuta na istoj temperaturi. Nakon pečenja čiz ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga prebaciti u frižider preko noći.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Slatka domaćica
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno