Veoma dobar način da obezbedimo zalihe svežine za zimu je da zamrznemo tikvice. Uvek birajte potpuno zdrave i mlade tikvice za zamrzavanje, nikako prezrele.

 Najlakši i najbrži način je da tikvice jednostavno operete, nasečete i stavite u kese, pa zatim u zamrzivač.

Ali i tu ima više opcija, što zavisi za koju vrstu jela ćete ih kasnije koristiti.

Rendane tikvice - Operite, oljuštite i izrendajte tikvice. Iscedite višak vode iz njih pa punite kese za zamrzivač. Ovako zamrznute tikvice možete koristiti za čorbe, pite, paste...

Izdubljene tikvice - Ukoliko tikvice zamrzavate da biste ih kasnije punili onda ih morate izdubiti i složiti u kese za zamrzavanje. Morate znati da ovako pripremljene tikvice zauzimaju malo više mesta u zamrzivaču.

Kolutovi tikvica -  Operite tikvice, isecite krajeve pa secite na deblje kolutove zajedno sa korom. Ovako zamrznute tikvice kada se odmrznu pogodne su za pohovanje.

Blanširanje - Svako povrće pre zamrzavanja može termički da se obradi, pa tako i tikvice. Stavite isečene tikvice na 2 min u vrelu vodu pa potom zamrznite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs