Veoma dobar način da obezbedimo zalihe svežine za zimu je da zamrznemo tikvice. Uvek birajte potpuno zdrave i mlade tikvice za zamrzavanje, nikako prezrele.
Najlakši i najbrži način je da tikvice jednostavno operete, nasečete i stavite u kese, pa zatim u zamrzivač.
Ali i tu ima više opcija, što zavisi za koju vrstu jela ćete ih kasnije koristiti.
Rendane tikvice - Operite, oljuštite i izrendajte tikvice. Iscedite višak vode iz njih pa punite kese za zamrzivač. Ovako zamrznute tikvice možete koristiti za čorbe, pite, paste...
Izdubljene tikvice - Ukoliko tikvice zamrzavate da biste ih kasnije punili onda ih morate izdubiti i složiti u kese za zamrzavanje. Morate znati da ovako pripremljene tikvice zauzimaju malo više mesta u zamrzivaču.
Kolutovi tikvica - Operite tikvice, isecite krajeve pa secite na deblje kolutove zajedno sa korom. Ovako zamrznute tikvice kada se odmrznu pogodne su za pohovanje.
Blanširanje - Svako povrće pre zamrzavanja može termički da se obradi, pa tako i tikvice. Stavite isečene tikvice na 2 min u vrelu vodu pa potom zamrznite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus