Veoma dobar način da obezbedimo zalihe svežine za zimu je da zamrznemo tikvice. Uvek birajte potpuno zdrave i mlade tikvice za zamrzavanje, nikako prezrele.
Najlakši i najbrži način je da tikvice jednostavno operete, nasečete i stavite u kese, pa zatim u zamrzivač.
Ali i tu ima više opcija, što zavisi za koju vrstu jela ćete ih kasnije koristiti.
Rendane tikvice - Operite, oljuštite i izrendajte tikvice. Iscedite višak vode iz njih pa punite kese za zamrzivač. Ovako zamrznute tikvice možete koristiti za čorbe, pite, paste...
Izdubljene tikvice - Ukoliko tikvice zamrzavate da biste ih kasnije punili onda ih morate izdubiti i složiti u kese za zamrzavanje. Morate znati da ovako pripremljene tikvice zauzimaju malo više mesta u zamrzivaču.
Kolutovi tikvica - Operite tikvice, isecite krajeve pa secite na deblje kolutove zajedno sa korom. Ovako zamrznute tikvice kada se odmrznu pogodne su za pohovanje.
Blanširanje - Svako povrće pre zamrzavanja može termički da se obradi, pa tako i tikvice. Stavite isečene tikvice na 2 min u vrelu vodu pa potom zamrznite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem