Leti nam najviše prijaju lagani obroci koji nas osvežavaju, ali ipak i zasite. Uz čorbe i potaže tu su neka jela sa povrćem koja brzo pripremaju.
Sastojci:
- 500 g tikvica (1 veća ili 2 manje)
- 80 g crnog luka
- 440 g krompira (oko 3 komada)
- 140 g šargarepe (oko 2 komada)
- so, biber, mirođija
- beli luk
- voda (oko 600 ml)
- 350 ml mleka (może i više, ako volite ređu čorbu-potaž)
- maslinovo ulje
- prepčeni hleb, dvopek
Priprema:
Propržite crni luk, a zatim dodajte i seckanu šargarepu. Nakon toga dodajte krupnije sečene tikvice, a zatim i krompir. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Prelijte sa vodom i kuvajte prvo na jačoj vatri dok ne provri, a zatim na laganoj još nekih 20 minuta. Štapnim mikserom sjedinite sve, pa dodajte mleko i začine i lepo promešajte. Kuvajte još malo i servirajte sa krutonima.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem