Leti nam najviše prijaju lagani obroci koji nas osvežavaju, ali ipak i zasite. Uz čorbe i potaže tu su neka jela sa povrćem koja brzo pripremaju. 

Sastojci:

  • 500 g tikvica (1 veća ili 2 manje)
  • 80 g crnog luka
  • 440 g krompira (oko 3 komada)
  • 140 g šargarepe (oko 2 komada)
  • so, biber, mirođija
  • beli luk
  • voda (oko 600 ml)
  • 350 ml mleka (może i više, ako volite ređu čorbu-potaž)
  • maslinovo ulje 
  • prepčeni hleb, dvopek

Priprema:

Propržite crni luk, a zatim dodajte i seckanu šargarepu. Nakon toga dodajte krupnije sečene tikvice, a zatim i krompir. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Prelijte sa vodom i kuvajte prvo na jačoj vatri dok ne provri, a zatim na laganoj još nekih 20 minuta. Štapnim mikserom sjedinite sve, pa dodajte mleko i začine i lepo promešajte. Kuvajte još malo i servirajte sa krutonima. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: cooking.rs