Ova proja se lako pravi, a čine je sastojci koje većina ima već u kući. Jednostavna priprema omiljenog doručka, a možete je napraviti u tepsiji ili u kalupu za mafine.
Nadamo se da će vam se dopasti ovaj recept.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 100 g griza
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kiselog mleka
- 100 ml mleka
- malo soli
- 70 ml ulja
Priprema:
Umutiti belanca, dodati prosejano brašno, griz i prašak za pecivo, malo soli, ulje, kiselo mleko, mleko i sve dobro i polako izjednačiti. U pleh 30x20 cm koji ste obložili pek papirom sipati testo i peći na 200 stepeni oko 40 min - može i manje.
Prikladna za nenajavljene goste, užinu ili večeru..Prijatno..
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem