Iskoristite sezonu kajsija da napravite ovaj mekan kolač koji će vam biti odličan slatkiš nakon ručka.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 pune kašike šećera
  • 1/2 čaše od jogurta brašna
  • 1/2 čaše od jogurta griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • korica limuna
  • par komada kajsija, jabuka ili bresaka (šta imate)

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, limunovu koricu, ulje i sve dobro izjednačiti. Sipati u manji podmazan pleh 25 x 15 cm. Kajsije dobro oprati i podeliti na pola pa svaku polovinu zaseći. Uroniti u testo. Posuti malo smeđim šećerom ili običnim. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Posuti prah šećerom. Ohlađen seći i servitati. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja