Iskoristite sezonu kajsija da napravite ovaj mekan kolač koji će vam biti odličan slatkiš nakon ručka.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 pune kašike šećera
- 1/2 čaše od jogurta brašna
- 1/2 čaše od jogurta griza
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- korica limuna
- par komada kajsija, jabuka ili bresaka (šta imate)
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, limunovu koricu, ulje i sve dobro izjednačiti. Sipati u manji podmazan pleh 25 x 15 cm. Kajsije dobro oprati i podeliti na pola pa svaku polovinu zaseći. Uroniti u testo. Posuti malo smeđim šećerom ili običnim. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Posuti prah šećerom. Ohlađen seći i servitati.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus