Spoj čokolade i banane svi vole, a sada ih možete jesti bez griže savesti u ovoj ukusnoj poslastici.

Sastojci:

Korica:

  • 90g ovsenih (koristila sam usitnjene)
  • 2-3 kašike meda
  • 80g kikiriki/lešnik/badem putera

Čoko fil:

  • 150g indijskog oraha
  • 1/2 kašičice arome vanile
  • 170ml kokosovog mleka 
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 4 kašike zaslađivača po izboru
  • 20g kakao praha

Banana fil:

  • 150g indijskog oraha
  • 1/2 kašičice arome vanile
  • 120ml kokosovog mleka 
  • 1 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašike kokosovog šećera ili zaslađivač po izboru
  • 2 banane

Priprema:

Preko noći potopiti indijski orah u vodi. Sutradan pre pripreme ocediti.
Za koricu staviti sve sastojke u seckalicu, kada se smesa sjedini rasporediti je u kalupu F20 obloženim pek papirom.
U blender staviti sve sastojke za čokoladni fil i blendati dok ne nastane svilenkasta smesa bez komadića. Smesu rasporediti preko korice i odložiti u zamrzivač na 20 minuta.
Nakon toga na isti način pripremiti fil od banane, sve blender radi.
Fil od banane rasporediti preko čokoladnog fila i vratiti u zamrzivač na najmanje 5h, najbolje preko noći.
Tortu izvaditi 1-2h pre serviranja, kada omekša skinuti kalup. Poželjno je odmah celu tortu iseći na parčiće jer smekša kasnije pa da se ne mučite. Pojedinačne parčiće opet mogu da se čuvaju u zamrzivaču i da se odleđuju po potrebi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs