Spoj čokolade i banane svi vole, a sada ih možete jesti bez griže savesti u ovoj ukusnoj poslastici.
Sastojci:
Korica:
- 90g ovsenih (koristila sam usitnjene)
- 2-3 kašike meda
- 80g kikiriki/lešnik/badem putera
Čoko fil:
- 150g indijskog oraha
- 1/2 kašičice arome vanile
- 170ml kokosovog mleka
- 2 kašike kokosovog ulja
- 4 kašike zaslađivača po izboru
- 20g kakao praha
Banana fil:
- 150g indijskog oraha
- 1/2 kašičice arome vanile
- 120ml kokosovog mleka
- 1 kašike kokosovog ulja
- 1 kašike kokosovog šećera ili zaslađivač po izboru
- 2 banane
Priprema:
Preko noći potopiti indijski orah u vodi. Sutradan pre pripreme ocediti.
Za koricu staviti sve sastojke u seckalicu, kada se smesa sjedini rasporediti je u kalupu F20 obloženim pek papirom.
U blender staviti sve sastojke za čokoladni fil i blendati dok ne nastane svilenkasta smesa bez komadića. Smesu rasporediti preko korice i odložiti u zamrzivač na 20 minuta.
Nakon toga na isti način pripremiti fil od banane, sve blender radi.
Fil od banane rasporediti preko čokoladnog fila i vratiti u zamrzivač na najmanje 5h, najbolje preko noći.
Tortu izvaditi 1-2h pre serviranja, kada omekša skinuti kalup. Poželjno je odmah celu tortu iseći na parčiće jer smekša kasnije pa da se ne mučite. Pojedinačne parčiće opet mogu da se čuvaju u zamrzivaču i da se odleđuju po potrebi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno