Mekani biskvit pun voća, a filovan pudingom od vanile, će vas oduševiti. Razgrabiće se odmah.
Sastojci:
Za fil:
- 40 g pudinga od vanile
- 250 ml mleka
- 150 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- limunova korica
- 100 g šećera
Za koru sa voćem:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 150 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- oko 400 g voća
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlaga
Priprema:
U šerpici razmutite puding, šećer i mleko. Skuvajte i ostavite da se ohladi. Hladan kratko umutite, pa dodajte omekšali maslac, sjedinite mikserom, pa dodajte slatku pavlaku i limunovu koricu. Mutite dok ne postane penasto.
Umutite penasto belanca sa šećerom i vanilom. Lagano umiksajte i žumanca, ulje, brašno i prašak za pecivo.Tepsiju dimenzije 30x40 obložite pek papirom, pa istresite testo. Poređajte odozgo voće i pecite u već zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Pečen kolač izvadite iz tepsije zajedno sa papirom, odozgo stavite još jedan papir, pa umotajte rolat.
Ostavite da se hladi. Ohlađen nafilujte pudingom od vanile, urolajte, pa odozgo premažite sa umućenom slatkom pavlakom ili šlagom, ali možete ga ostaviti i tako, pa posuti šećerom u prahu ili išarati rastopljenom čokoladom. Ostavite da se rolat stegne pa ga isecite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus