Ovi mafini su toliko osvežavajući, a tako se jednostavno prave da nećete moći da im odolite. Testo je mekano, a unutra je fil od pomorandže i limuna koji će vas u trenutku osvežiti. Mada deluje kao da vam treba posebno kulinarsko umeće kako biste napravili ove mafine to nije tako.
Testo se brzo mesi, samo se pomešaju sastojci, čak ne morate da čekate ni da odstoji. Pošto izgledaju savršeno možete ih služiti i u svečanim prilikama, ali i kada ste u krugu porodice i prijatelja. Uživajte.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 8 g praška za pecivo
Za fil:
- 4 pomorandže
- 1 limun
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
Priprema:
Jaja, šećer, ulje umutite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite glatko testo. Kalup za mafine premažite puterom i pospite brašnom. Uzimajte male delove testa, oblikujte loptice i ređajte u kalup. Svako testo rastanjite prstima po kalupu i po ivicama. Ostavite u frižideru 20 minuta. Pomorandžu i limun isecite, pa iscedite. Pomešajte sok, vodu, šećer i skrob. Kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Sipajte preko testa. Od preostalo testa napravite male loptice i poređajte preko fila u krug. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus