Slatko mini pecivo punjeno fenomenalnim vanil kremom možete da poslužite za doručak, večeru, ali i kada vam dođu gosti umesto kolača. Toliko se lako pravi da ćete biti oduševljeni. Sve i ako niste vešti u pravljenju testa, ovo je toliko lako da ćete se receptu stalno vraćati. Peče se svega 20 minuta, pa možete da pravite i leti. Uživajte. 

Sastojci: 

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 ml rastopljenog putera
  • rendana kora limuna
  • sok od 1/2 limuna
  • 350 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Još:

  • 500 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 1 žumance
  • 8 g vanilin šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika brašna
  • 15 g putera

Prirpema:

Umutite jaja, šećer, puter, koru limuna i limunov sok, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Testo ostavite u frižideru nekih 20 minuta. Pomešajte mleko, šećer, žumance, vanilin šećer, skrob, brašno, pa kuvajte nekih 7-8 minuta uz konstatno mešanje. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Kuvajte dok se ne zgusne. Testo tanko razvucite i čašom vadite oblike. Stavite fil na svaki krug, pa preklopite. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta na 200°C. Gotove pospite prah šećerom. 

Izvor: stvarukusa.rs