Slatko mini pecivo punjeno fenomenalnim vanil kremom možete da poslužite za doručak, večeru, ali i kada vam dođu gosti umesto kolača. Toliko se lako pravi da ćete biti oduševljeni. Sve i ako niste vešti u pravljenju testa, ovo je toliko lako da ćete se receptu stalno vraćati. Peče se svega 20 minuta, pa možete da pravite i leti. Uživajte.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 ml rastopljenog putera
- rendana kora limuna
- sok od 1/2 limuna
- 350 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Još:
- 500 ml mleka
- 80 g šećera
- 1 žumance
- 8 g vanilin šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika brašna
- 15 g putera
Prirpema:
Umutite jaja, šećer, puter, koru limuna i limunov sok, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Testo ostavite u frižideru nekih 20 minuta. Pomešajte mleko, šećer, žumance, vanilin šećer, skrob, brašno, pa kuvajte nekih 7-8 minuta uz konstatno mešanje. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Kuvajte dok se ne zgusne. Testo tanko razvucite i čašom vadite oblike. Stavite fil na svaki krug, pa preklopite. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta na 200°C. Gotove pospite prah šećerom.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom