Ako volite čokoladne torte i kolače, Markiza je pravi izbor, jer se lako sprema i ne treba vam rerna. Ide red piškota, pa čokoladni fil i opet red piškota. Sastojci su jednostavni i ne preterano skupi. Markiza je idealna i ako slavite rođendan jer ne postoji osoba kojoj se neće svideti.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 500 ml mleka
- 80 g šećera
- vanilin šećer
- 5 kašika brašna
- 100 g čokolade
- 200 g putera
Još:
- 250 ml slatke pavlake
- 20 g šećera u prahu
- 300-400 g piškota
- 200 ml mleka
- rendana čokolada
Priprema:
Umutite šećer, jaja i vanilin šećer. Dodajte brašno, mleko i nastavite da mutite. Dobijenu smesu kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu. Sklonite sa vatre, pa dodajte puter i umutite. Kalup obložite providnom folijom, pa piškote umočite u mleko i ređajte u kalup. Poređajte i po ivici jedan red. Zatim sipajte čokoladni fil, pa još jedan red piškota umočenih u mleko. Pokrijte folijom, pa stravite u frižider 3-4 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa premažite celu tortu. Pospite rendanom čokoladom.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem