Krofne iz rerne su idealno rešenje za domaćice koje ne vole da dugo stoje pored šporeta. A sa ovim receptom ćete ih stalno pripremati, jer je testo mekano i vazdušasto, a bogato je filom, koji kada zagrizete krofnu curi. Nema prženja u dubokom ulju tako da se ove krofne mogu kategorisati kao zdrave. Uživajte!
Sastojci:
- 5 šolja toplog mleka (od 200 ml)
- 500 g brašna
- 1 čaša toplog mleka (od 200 ml) za rastvaranje kvasca
- 2 kašike šećera
- 1,5 pakovanja kvasca (10 grama)
- 1 kašika putera (40 grama)
- 4 kašike biljnog ulja (40 ml)
- 1 jaje + 1 belance
- pola kašičice soli
- 1 kašika ulja
- Nutela ili bilo koji drugi krem
- 1 žumance
- šećer u prahu
- kokos
- med
Priprema:
U činiji pomešajte jednu čašu toplog mleka, 2 kašike šećera, kvasac, pa dobro promešajte žicom. Nakon toga u kvasac dodajte puter, ulje, jaje i belance i dobro umešajte. Potom, postepeno ubacujte brašno, sve vereme mešajući. Umesite testo rukama. Premažite ga kašikom ulja, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena.
Na pleh stavite papir za pečenje. Ruke nauljite pa vadite male loptice od testa, malo ih rukama oblikujte, a zatim na podlozi dlanom raširite, namažite kremom pa zatvorite i opet rukama oblikujte lopticu. Tako radite dok imate testa. Punjene loptice poređajte na papir za pečenje, premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Kada u gotove pospite ih šećerom u prahu, a zatim premažite vrh medom pa umočite u kokos. Na sam vrh opet stavite malo krema.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem