Od detinjstva smo jeli oblande zato što je mamama i bakama to bio najbrži kolač, a svi ga vole. Slojevit kolač sa različitim filovima bio nam je omiljeni posle ručka. Predstavljamo vam izuzetno jednostavan recept za neodoljivo ukusnu poslasticu.
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 250 g putera
- 50 g čokolade za kuvanje
- 310 g mlevene plazme
- 200 g seckanih oraha
Priprema:
Umutite jaja i šećer dok se ne dobije lepa kremasta masa. Nakon toga prebaciti u šerpicu i na tihoj vatri kuvati fil. Nakon nekih 10,15 minuta isključite šporet i dodajte puter i čokoladu. Kad se to istopi dodajte 200 g seckanih oraha. Sve lepo izmešajte špatulom i dodajte plazmu. Dobro izmešajte i fil je gotov.
2 kore oblande prepolovite na pola, dobićete 4 dela. Ređajte oblandu, namažite fil, pa oblandu, pa fil i tako do kraja. Na kraju stavite nešto teško odozgo i stavite na hladno mesto i neka stoji dok se ne stegne dovoljno.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom