Recept za brzinske oblande sa pavlakom i keksom, mogućnost dodavanja i kombinacija oraha, lešnika, čokolade i sličnih namirnica je u ovom receptu apsolutno moguća.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 2 čaše od 200 ml ( 2 dl) šećera
- 2 čaše od 180 ml ( 1,8 dl) kisele pavlake
- 300 g mlevenog keksa
- 1 veliko pakovanje oblandi
Priprema:
U jednu šerpu naseckati margarin pa dodati šećer i staviti na vatru da se sve zajedno otopi. Zatim dodati kiselu pavlaku pa mešati da se i ona otopi i sjedini sa ostatkom mase. Skloniti sa vatre pa umešati keks.
Pripremiti veću tacnu, oblande i mazati hrapavu stranu. Mažete i ne štedite, da svi kvadratići budu popunjeni, pa malo i preko njih. Utrošiti sve listove i fil pa prekriti krpom ili celofanom i blago opteretiti, da se listovi samo zalepe.
Ni tu ne preterujte, da fil ne bi cureo. Ostaviti da se stegne.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus