Recept za brzinske oblande sa pavlakom i keksom, mogućnost dodavanja i kombinacija oraha, lešnika, čokolade i sličnih namirnica je u ovom receptu apsolutno moguća.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 2 čaše od 200 ml ( 2 dl) šećera
- 2 čaše od 180 ml ( 1,8 dl) kisele pavlake
- 300 g mlevenog keksa
- 1 veliko pakovanje oblandi
Priprema:
U jednu šerpu naseckati margarin pa dodati šećer i staviti na vatru da se sve zajedno otopi. Zatim dodati kiselu pavlaku pa mešati da se i ona otopi i sjedini sa ostatkom mase. Skloniti sa vatre pa umešati keks.
Pripremiti veću tacnu, oblande i mazati hrapavu stranu. Mažete i ne štedite, da svi kvadratići budu popunjeni, pa malo i preko njih. Utrošiti sve listove i fil pa prekriti krpom ili celofanom i blago opteretiti, da se listovi samo zalepe.
Ni tu ne preterujte, da fil ne bi cureo. Ostaviti da se stegne.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Jednostavni karamel kolač
Krompiri punjeni slaninom i kačkavaljem
Lažne lazanje od tikvica i mesa
Belo meso sa batatom