Čuvene sitne kolače, oblande, koje mogu da se prave sa čokoladom, orasima sada zamenite sa tortom. Predivna torta od oblandi sa sezonskim voćem, malinama i filom od kondezovanog mleka pravi se za 5-10 minuta, a ukus pamtite doveka. Ono što je dodatni plus koji će vas privući da pravite ovaj desert, je taj što ne morate da palite rernu kako biste ga napravili.
Umesto malina možete da koristite i neko drugo voće po vašoj želji. Ako volite jednostavne, a predivne oblande, onda će vas i ova torta ostaviti bez reči svojim ukusom.
Sastojci:
- 180 g maslaca
- 380 g kondezovanog mleka
- 6-7 oblandi
- 400 g malina
Priprema:
Umutite maslaca, pa dodajte kuvano kondezovano mleko i sjedinite mikserom. Zatim uzmite oblandu, premažite filom, pa stavite drugu, opet premažete filom, pa maline. Tako ređate dok ne utrošite materijal. Pretposlednju samo premažite filom i stavite poslednju oblandu praznu. Stavite nešto teško preko i stavite u frižider na 2-3 sata. Premažite celu tortu preostalim filom, pa zatim poređajte maline po vrhu.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom