Kada želite da impresionirate goste, onda napravite ovu tortu. Za njene sastojke vam ne treba puno novca, a većinu sastojaka već imate kod kuće. Kora nije komplikovana za pravljenje, a bude lepo mekana. Kada je premažete filom za koji vam treba 5 minuta i poređate banane dobićete kao krajnji rezultat poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Ako kojim slučajem spadate u onu grupu koja nije ljubitelj slatkiša napravite ovu fantastičnu slanu tortu.
Sastojci:
Za kore:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 6 kašika mleka
- 6 kašika šećera
- 5 punih kašika brašna
- 1 punih kašika kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 500 g kisele pavlake
- 2-3 kašike šećera u prahu
- 1-2 banane
Priprema:
Jaja malo posolite, pa umutite. Dodajte mleko, šećer, umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao. Sjedinite smesu, pa dodajte prašak za pecivo i preko sirće. Malo će početi da peni. Sjedinite, pa sipajte ulje. Nauljite vatrostalnu posudu, stavite pek papir i sipajte smesu. Ispecite u rerni ili mikrotalasnoj. Kada se kolač ohladi presecite na 2 jednaka dela. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa sipajte preko kora. Dodajte iseckane banane na kolutove na jednu koru. Preklopite drugom korom (namazana strana ide na banane). Premažite ceo kolač preostalim filom. Ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus