Kada želite da impresionirate goste, onda napravite ovu tortu. Za njene sastojke vam ne treba puno novca, a većinu sastojaka već imate kod kuće. Kora nije komplikovana za pravljenje, a bude lepo mekana. Kada je premažete filom za koji vam treba 5 minuta i poređate banane dobićete kao krajnji rezultat poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. 

Ako kojim slučajem spadate u onu grupu koja nije ljubitelj slatkiša napravite ovu fantastičnu slanu tortu.

Sastojci:

Za kore:

  • 2 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika šećera
  • 5 punih kašika brašna
  • 1 punih kašika kakaoa
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika sirćeta 

Za fil:

  • 500 g kisele pavlake 
  • 2-3 kašike šećera u prahu
  • 1-2 banane

Priprema:

Jaja malo posolite, pa umutite. Dodajte mleko, šećer, umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao. Sjedinite smesu, pa dodajte prašak za pecivo i preko sirće. Malo će početi da peni. Sjedinite, pa sipajte ulje. Nauljite vatrostalnu posudu, stavite pek papir i sipajte smesu. Ispecite u rerni ili mikrotalasnoj. Kada se kolač ohladi presecite na 2 jednaka dela. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa sipajte preko kora. Dodajte iseckane banane na kolutove na jednu koru. Preklopite drugom korom (namazana strana ide na banane). Premažite ceo kolač preostalim filom.  Ukrasite rendanom čokoladom. 

Izvor: stvarukusa.rs