Servira se iz frižidera i potrebno je pripremiti dan ranije, kako bi oblande omekšale.

Sastojci:

1 pakovanje oblandi

3 x 250 g krem sira

200 g sitnog sira

150 g majoneza

3 male čaše (2 dcl kisele pavlake)

400 g trapista

500 g tanko sečene šunke

Sastojci za posipanje:

50 g susama

Priprema:

Krem sir, sitan sir i kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.

U tacnu (za koju prvo proverimo da staje u frižider ), stavimo jednu oblandu, tako da veće kockice budu odozgo, da prime više fila.

Premažemo je smesom od sireva i majoneza, raspoređujući fil tako da ostane za četiri premaza između 5 oblandi, sa time da se između svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile . Takođe, treba da ostane i za tanji sloj odozgo, kako bi i poslednja oblanda omekšala.

Šunku podelimo na četiri dela, kako kasnije ne bismo imali problem…dole puno, gore ništa. Na premazanu oblandu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblandu.

Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblandama, jedino petu samo premažemo filom.Susam propržimo i pospemo oblande radi dekoracije. Oblande stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.

Ovako pripremljena slana poslastica, odlična je za svečane prilike, lagana za grickanje i lepa za serviranje…Probajte i uživajte!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Balkanskismijeh.info