Servira se iz frižidera i potrebno je pripremiti dan ranije, kako bi oblande omekšale.
Sastojci:
1 pakovanje oblandi
3 x 250 g krem sira
200 g sitnog sira
150 g majoneza
3 male čaše (2 dcl kisele pavlake)
400 g trapista
500 g tanko sečene šunke
Sastojci za posipanje:
50 g susama
Priprema:
Krem sir, sitan sir i kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.
U tacnu (za koju prvo proverimo da staje u frižider ), stavimo jednu oblandu, tako da veće kockice budu odozgo, da prime više fila.
Premažemo je smesom od sireva i majoneza, raspoređujući fil tako da ostane za četiri premaza između 5 oblandi, sa time da se između svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile . Takođe, treba da ostane i za tanji sloj odozgo, kako bi i poslednja oblanda omekšala.
Šunku podelimo na četiri dela, kako kasnije ne bismo imali problem…dole puno, gore ništa. Na premazanu oblandu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblandu.
Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblandama, jedino petu samo premažemo filom.Susam propržimo i pospemo oblande radi dekoracije. Oblande stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.
Ovako pripremljena slana poslastica, odlična je za svečane prilike, lagana za grickanje i lepa za serviranje…Probajte i uživajte!
Izvor: Balkanskismijeh.info
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom