Paškanat ima karakterističan miris i ukus i veoma je zdravo povrće. Najviše se upotrebljava za supe i čorbe, zato isprobajte ovaj ukusan recept.

Sastojci:

  • 300 g paškanata
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 manja šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika kurkume
  • suvi bosiljak
  • so, biber, suvi začin
  • 30 g maslaca
  • 1 l vode
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Propržite luk, dodajte iseckano povrće, kurkumu, so, suvi začin i biber. Kada se povrće prodinsta, dodajte brašno i kratko propržite. Nalijte vodom i ostavite da proključa. Smanjite vatru i kuvajte u polupoklopljenoj šerpi dok povrće ne omekša, izblendirajte štapnim mikserom i začinite po ukusu.

U tiganju istopite malo maslaca, dodajte suvi bosiljak, seckani peršun i dve kašike pavlake. Čorbu začinite prelivom od maslaca i pavlake.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kitchentv