Paškanat ima karakterističan miris i ukus i veoma je zdravo povrće. Najviše se upotrebljava za supe i čorbe, zato isprobajte ovaj ukusan recept.
Sastojci:
- 300 g paškanata
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa
- 1 veći krompir
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kurkume
- suvi bosiljak
- so, biber, suvi začin
- 30 g maslaca
- 1 l vode
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Propržite luk, dodajte iseckano povrće, kurkumu, so, suvi začin i biber. Kada se povrće prodinsta, dodajte brašno i kratko propržite. Nalijte vodom i ostavite da proključa. Smanjite vatru i kuvajte u polupoklopljenoj šerpi dok povrće ne omekša, izblendirajte štapnim mikserom i začinite po ukusu.
U tiganju istopite malo maslaca, dodajte suvi bosiljak, seckani peršun i dve kašike pavlake. Čorbu začinite prelivom od maslaca i pavlake.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kitchentv
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem