Kada nemate puno vremena ili vam banu iznenadni gosti, napravite brzinski kolač sa voćem i keksom. Ukusno, lako i brzo. Treba vam 8 sastojka koji slažete jedan preko drugog i zatim ohladite u frižideru. Prednost je što se ne peče, pa vam neće teško pasti priprema, obzirom na visoke temeprature napolju. 

Umesto višanja možete da koristite neko drugo voće, ali one ovom kolaču daju osvežavajući ukus zajedno sa jogurtom koji ste pomešali sa keksom

Sastojci:

  • 300 g keksa 
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 400 ml jogurta 
  • 300 g višanja
  • 50 ml vode 
  • 10 g kukuruznog skroba 
  • 100 g šećera 
  • 150 g crne čokolade 

Priprema:

Pomešajte izlomljeni keks, mleveni keks i jogurt. Sjedinite smesu, pa sipajte polovinu u kalup obložen pek papirim. Pomešajte kukuruzni skrob sa vodom, pa u šerpu stavite višnje, šećer i skrob. Kuvajte, pa gotove višnje, pola smese, sipajte preko keksa, zatim još jedan sloj keksa i preostale višnje. Prelijte otopljenom čokoladom. Ohladite u frižideru 2 sata. 

Izvor: stvarukusa.rs