Kada nemate puno vremena ili vam banu iznenadni gosti, napravite brzinski kolač sa voćem i keksom. Ukusno, lako i brzo. Treba vam 8 sastojka koji slažete jedan preko drugog i zatim ohladite u frižideru. Prednost je što se ne peče, pa vam neće teško pasti priprema, obzirom na visoke temeprature napolju.
Umesto višanja možete da koristite neko drugo voće, ali one ovom kolaču daju osvežavajući ukus zajedno sa jogurtom koji ste pomešali sa keksom.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 300 g mlevenog keksa
- 400 ml jogurta
- 300 g višanja
- 50 ml vode
- 10 g kukuruznog skroba
- 100 g šećera
- 150 g crne čokolade
Priprema:
Pomešajte izlomljeni keks, mleveni keks i jogurt. Sjedinite smesu, pa sipajte polovinu u kalup obložen pek papirim. Pomešajte kukuruzni skrob sa vodom, pa u šerpu stavite višnje, šećer i skrob. Kuvajte, pa gotove višnje, pola smese, sipajte preko keksa, zatim još jedan sloj keksa i preostale višnje. Prelijte otopljenom čokoladom. Ohladite u frižideru 2 sata.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus