Uživaćete u čarobnom ukusu ove letnje poslastice, a pogotovo će joj se obradovati deca. Sastoji se od plazme, fila od pudinga i nutele, a između dva kremasta fila nalaze se popularni kroasani od čokolade. Ova torta se ne peče, a sadrži sve omiljene sastoje. Ne postoji lepši recept. 

Moramo da napomenemo da su ovo mere za veliku tortu, koju možete da pripremate za rođendane, ali ako vam treba za svaki dan ili za goste pripremti manju, samo smanjite sastojke.  

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g plazme
  • oko 400 ml mleka 

Za filove:

  • 1 l mleka
  • 160 g pudinga sa ukusom vanile 
  • 120 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 2 kašike nutele
  • 200 ml slatke pavlake
  • oko 600 g 7 days kroasana sa ukusom čokolade (dva velika pakovanja)

Za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml slatke savlake + 2 kašike nutele

Priprema:

Stavite 800 ml mleka da se kuva. U činiji sjedinite puding sa šećerom, vanilin šećerom i ostatkom mleka (200ml). Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim sklonite sa šporeta. Puding prekrijte sa streč folijom i ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku (nemojte da vam ostane tečna, a nemojte ni da je umutite u šlag). Ohlađen puding sjedinite sa slatkom pavlakom. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte 2 kašike nutele i umutite mikserom. Keks umačite u mleko i poređajte na dno tepsije. Preko premažite vanilin fil. Poređajte kroasane, pa preko premažite puding sa nutelom. Tortu dekorišite po vašem ukusu. Tortu ukrasite sa umućenom slatkom pavlakom, kao i sa umućenom slatkom pavlakom u koju ste dodali nutelu. Tortu možete odmah da jedete, ali je ukusnija kad odstoji u frižideru preko noći.

Izvor: cooking.rs