Možda vam deluje komplokovano, ali za ovu tortu stvatno ne treba puno truda. Deluje kao kremita, a umesto nje dobijate savršeno laganu poslasticu sa malinama. Ono što je dodatni plus ovoj već savršenoj torti je hrskavo testo koje se odlično uklapa sa kremastim filom i malinama.
Isprobajte ovu poslasticu kada vam dođu gosti ili kada želite da se zasladite posle obilnog ručka.
Sastojci:
- 220 g brašna
- 120 g maslaca
- 3 žumanceta
- 30 g kisele pavlake
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat vanilin šećera
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 g kisele pavlake
- 3 belanceta
- 40 g skroba
- 140 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g malina
- šećer u prahu
Priprema:
Prosejano brašno, šećeru prahu, vanilin šećer i so pomešajte, pa dodajte maslac. Rukama sjedinite dok ne dobijete sitne mrvice. Zatim Dodajte pavlaku i žumanca, pa umesite testo. Podelite testo na 2 dela, obmotajte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Kalup obložite pek papirom i dno i ivice, pa izrendajte polovinu testa i utisnite na dno. Pecite u zagrejanoj rerni nekih 10 minuta na 190°C.
Pomešajte pavlaku, šećer (70 g) i vanilin šećer. Umutite belanca i na pola mućenja dodajte šećer (70 g). Pomešajte obe smese lagano varjačom. Sipajte preko prve kore, pa na vrh porešajte maline. Izrendajte drugu polovinu kore i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C nekih 50 minuta. Pokrijte providnom folijom i ostavite 3 sata u frižideru.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus