Možda vam deluje komplokovano, ali za ovu tortu stvatno ne treba puno truda. Deluje kao kremita, a umesto nje dobijate savršeno laganu poslasticu sa malinama. Ono što je dodatni plus ovoj već savršenoj torti je hrskavo testo koje se odlično uklapa sa kremastim filom i malinama. 

Isprobajte ovu poslasticu kada vam dođu gosti ili kada želite da se zasladite posle obilnog ručka

Sastojci:

  • 220 g brašna 
  • 120 g maslaca 
  • 3 žumanceta 
  • 30 g kisele pavlake 
  • 50 g šećera u prahu 
  • prstohvat vanilin šećera 
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 600 g kisele pavlake 
  • 3 belanceta 
  • 40 g skroba 
  • 140 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 100 g malina 
  • šećer u prahu

Priprema:

Prosejano brašno, šećeru prahu, vanilin šećer i so pomešajte, pa dodajte maslac. Rukama sjedinite dok ne dobijete sitne mrvice. Zatim Dodajte pavlaku i žumanca, pa umesite testo. Podelite testo na 2 dela, obmotajte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.  
Kalup obložite pek papirom i dno i ivice, pa izrendajte polovinu testa i utisnite na dno. Pecite u zagrejanoj rerni nekih 10 minuta na 190°C.
Pomešajte pavlaku, šećer (70 g) i vanilin šećer. Umutite belanca i na pola mućenja dodajte šećer (70 g). Pomešajte obe smese lagano varjačom. Sipajte preko prve kore, pa na vrh porešajte maline. Izrendajte drugu polovinu kore i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C nekih 50 minuta. Pokrijte providnom folijom i ostavite 3 sata u frižideru. 

Izvor: stvarukusa.rs