Možda vam deluje komplokovano, ali za ovu tortu stvatno ne treba puno truda. Deluje kao kremita, a umesto nje dobijate savršeno laganu poslasticu sa malinama. Ono što je dodatni plus ovoj već savršenoj torti je hrskavo testo koje se odlično uklapa sa kremastim filom i malinama.
Isprobajte ovu poslasticu kada vam dođu gosti ili kada želite da se zasladite posle obilnog ručka.
Sastojci:
- 220 g brašna
- 120 g maslaca
- 3 žumanceta
- 30 g kisele pavlake
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat vanilin šećera
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 g kisele pavlake
- 3 belanceta
- 40 g skroba
- 140 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g malina
- šećer u prahu
Priprema:
Prosejano brašno, šećeru prahu, vanilin šećer i so pomešajte, pa dodajte maslac. Rukama sjedinite dok ne dobijete sitne mrvice. Zatim Dodajte pavlaku i žumanca, pa umesite testo. Podelite testo na 2 dela, obmotajte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Kalup obložite pek papirom i dno i ivice, pa izrendajte polovinu testa i utisnite na dno. Pecite u zagrejanoj rerni nekih 10 minuta na 190°C.
Pomešajte pavlaku, šećer (70 g) i vanilin šećer. Umutite belanca i na pola mućenja dodajte šećer (70 g). Pomešajte obe smese lagano varjačom. Sipajte preko prve kore, pa na vrh porešajte maline. Izrendajte drugu polovinu kore i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C nekih 50 minuta. Pokrijte providnom folijom i ostavite 3 sata u frižideru.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem