Do sada ste tikvice uvek spremali kao slano jelo, nebitno da li ste ih koristili za pitu ili za punjenje... Ono što je zanimljivo je da sada možete i da napravite slatku tortu od njih. Deluje čudno i sigurno mislite kako čokoladna torta i tikvice nikako ne idu zajedno, ali ove dve namirnice čine neverovatno ukusan spoj. 

Isprobajte ovaj neobičan spoj i kada svi budu hvalili tortu iznenandite ih tajnim sastojkom. Čak i oni koji ne vole tikvice neće moći da odole ovoj savršeno ukusnoj poslastici. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • ¾ šolje jogurta
  • ¼ šolje ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • ½ šolje kakaoa
  • 1 ½ kašičice cimeta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica sode
  • 1 kašičica soli
  • 2 šolje rendanih tikvica

Za glazuru: 

  • 150 ml slatke pavlake 
  • 1 šolja šećera
  •  ¼ kašičice ekstrakta vanile
  • ¼ šolje putera
  • 120 g čokolade

Priprema:

Pomešajte jaja, jogurt, ulje, vanilu. Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu i so prosejte. Pomešajte mokre i suve sastojke i dobro sjedinite. Zatim dodajte rendane tikvice i promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 30 minuta. 
U posudi pomešajte slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljeni puter i čokoladu. Dobro sjedinite mikserom i sipajte preko biskvita. 

Izvor: stvarukusa.rs