Do sada ste tikvice uvek spremali kao slano jelo, nebitno da li ste ih koristili za pitu ili za punjenje... Ono što je zanimljivo je da sada možete i da napravite slatku tortu od njih. Deluje čudno i sigurno mislite kako čokoladna torta i tikvice nikako ne idu zajedno, ali ove dve namirnice čine neverovatno ukusan spoj.
Isprobajte ovaj neobičan spoj i kada svi budu hvalili tortu iznenandite ih tajnim sastojkom. Čak i oni koji ne vole tikvice neće moći da odole ovoj savršeno ukusnoj poslastici.
Sastojci:
- 2 jajeta
- ¾ šolje jogurta
- ¼ šolje ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- ½ šolje kakaoa
- 1 ½ kašičice cimeta
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica sode
- 1 kašičica soli
- 2 šolje rendanih tikvica
Za glazuru:
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja šećera
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
- ¼ šolje putera
- 120 g čokolade
Priprema:
Pomešajte jaja, jogurt, ulje, vanilu. Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu i so prosejte. Pomešajte mokre i suve sastojke i dobro sjedinite. Zatim dodajte rendane tikvice i promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 30 minuta.
U posudi pomešajte slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljeni puter i čokoladu. Dobro sjedinite mikserom i sipajte preko biskvita.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem