Možda će vam delovati kao nespojiva kombinacija, ali kada čokoladnoj torti dodate ovaj sastojka dobićete savršenu poslasticu.
Do sada ste tikvice uvek spremali kao slano jelo, nebitno da li ste ih koristili za pitu ili za punjenje... Ono što je zanimljivo je da sada možete i da napravite slatku tortu od njih. Deluje čudno i sigurno mislite kako čokoladna torta i tikvice nikako ne idu zajedno, ali ove dve namirnice čine neverovatno ukusan spoj.
Isprobajte ovaj neobičan spoj i kada svi budu hvalili tortu iznenandite ih tajnim sastojkom. Čak i oni koji ne vole tikvice neće moći da odole ovoj savršeno ukusnoj poslastici.
Sastojci:
- 2 jajeta
- ¾ šolje jogurta
- ¼ šolje ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- ½ šolje kakaoa
- 1 ½ kašičice cimeta
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica sode
- 1 kašičica soli
- 2 šolje rendanih tikvica
Za glazuru:
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja šećera
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
- ¼ šolje putera
- 120 g čokolade
Priprema:
Pomešajte jaja, jogurt, ulje, vanilu. Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu i so prosejte. Pomešajte mokre i suve sastojke i dobro sjedinite. Zatim dodajte rendane tikvice i promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 30 minuta.
U posudi pomešajte slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljeni puter i čokoladu. Dobro sjedinite mikserom i sipajte preko biskvita.
Izvor: stvarukusa.rs
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.