Ideja za obrok koji će oduševiti vaše mališane. Napravite čokoladne kroasane koje možete držati u zatvorenoj kutiji tri dana nakon pečenja.

Sastojci:

1 paket (500 gr) lisnatog testa (otkravljenog, ali hladnog)

200 g čokoladnog namaza

1 jaje (plus 1 kašika vode)

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°C. Pripremite pleh, postavljen papirom za pečenje. Pospite radnu površinu sa malo brašna i odmotajte rolnu lisnatog testa. Izravnjajte ga oklagijom. Isecite trouglove oštrim nožem ili nožem za picu.

Na svaki trouglić stavite po jednu kašiku čokoladnog namaza i onda urolajte kroasan, počevši od najšireg dela ka vrhu.

Stavite na pleh i lagano, prstima savite kroasan u oblik polu-meseca.

U manjoj činiji umutite jaje sa kašikom vode i premažite kroasane.

Pecite od 25 do 30 minuta ili dok kroasani ne porumene.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lakirecepti.rs