U mleko možete da ubacite štapić vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu ili naknadno dodajte suvo voće, oraščiće ili voćni preliv.
Sastojci:
100 g pirinča
750 ml mleka
4-5 kašika šećera
prstohvat soli
Priprema:
Luvajte pirinač u vodi 3 min., a zatim ga ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli, stavite na vatru i pričekajte da provri, a onda dodajte pirinač. Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne upije mleko i nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte viljuškom kako bi zrna ostala cela.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus