U mleko možete da ubacite štapić vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu ili naknadno dodajte suvo voće, oraščiće ili voćni preliv.

Sastojci:

100 g pirinča

750 ml mleka

4-5 kašika šećera

prstohvat soli

Priprema:

Luvajte pirinač u vodi 3 min., a zatim ga ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli, stavite na vatru i pričekajte da provri, a onda dodajte pirinač. Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne upije mleko i nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte viljuškom kako bi zrna ostala cela.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr