Mafini kuvani na pari su tako mekani i slasni da ćete se oduševiti. Idealni su za proslave jer možete da birate boju u kojoj ćete napraviti testo. Budite kreativni i oduševite sve vašim kulinarskim umećem. Ako ipak želite standardni recept za mafine, mi vam nudimo recept za mafine sa vanila filom i nutelom, kao slatku varijantu i mafine sa tikvicama, kao slanu varijantu. 

Sastojci:

  • 115 g pirinčanog brašna
  • 10 g brašna tapioke 
  • 2 g suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera 
  • 90-95 ml vode sobne temperature 

Još:

  • 50 g šećera
  • 50 g gustog kokosovog mleka 
  • 25 ml vode
  • boja/aroma za hranu 

Priprema:

Pomešajte pirinčano brašno, tapioka brašno, kvasac i šećer, pa postepeno dodajte vodu. Sjedinite špatulom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 45 minuta u frižideru. Za to vreme u tiganju pomešajte šećer, kokosovo mleko, vodu i boju za hranu. Kada se šećer otopi sklonite sa šporeta i pomešajte sa testom. Kada sve sjedinite pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na nekih 2 sata. Sipajte u podmazane kalupe za mafine, ali one pojedinačne i kuvajte na pari nekih 20 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs