Mafini kuvani na pari su tako mekani i slasni da ćete se oduševiti. Idealni su za proslave jer možete da birate boju u kojoj ćete napraviti testo. Budite kreativni i oduševite sve vašim kulinarskim umećem. Ako ipak želite standardni recept za mafine, mi vam nudimo recept za mafine sa vanila filom i nutelom, kao slatku varijantu i mafine sa tikvicama, kao slanu varijantu.
Sastojci:
- 115 g pirinčanog brašna
- 10 g brašna tapioke
- 2 g suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 90-95 ml vode sobne temperature
Još:
- 50 g šećera
- 50 g gustog kokosovog mleka
- 25 ml vode
- boja/aroma za hranu
Priprema:
Pomešajte pirinčano brašno, tapioka brašno, kvasac i šećer, pa postepeno dodajte vodu. Sjedinite špatulom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 45 minuta u frižideru. Za to vreme u tiganju pomešajte šećer, kokosovo mleko, vodu i boju za hranu. Kada se šećer otopi sklonite sa šporeta i pomešajte sa testom. Kada sve sjedinite pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na nekih 2 sata. Sipajte u podmazane kalupe za mafine, ali one pojedinačne i kuvajte na pari nekih 20 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem