Mafini su odlično posluženje kada su neke zabave, ali i kada hoćete da se zasladite. Postoje razne varijante prirpeme i svi su naravno ukusni, ali ovako spremane još niste probali.
Kako biste dobili savršenom mekane mafine ne morate više da koristite rernu. To je odlično kada su vrućine i ne želite da se kuvate. Sada ih spremajte kuvane na pari, a rezulta vas neće razočarati.
Ako ste više ljubitelj krofni onda imamo savršen recept i za to.
Sastojci:
- 1 jaje
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 90 ml mleka
- 5 g ulja za kuvanje
- 110 g brašna za kolače (ili višenamensko brašno)
- 4 g praška za pecivo
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i uključite da provri. Jaje posolite i umutite sa vanilom, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Treba da dobijte svetlu smesu i da se pojave mehurići. Zatim sipajte pola mleka, prosejano brašno sa praškom za pecivo i sjedinite žicom. Dodajte preostalo mleko i ulje, pa promešajte sve. U kalup od aluminijumske folije stavite papirni i sipajte smesu. Poređajte u posudu za kuvanje na pari i stavite na provrelu vodu. Voda mora da ključa kada stavljate mafine. Pokrijte peškirom, pa stavite poklopac. Kuvajte tako nekih 20 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus