Mafini su odlično posluženje kada su neke zabave, ali i kada hoćete da se zasladite. Postoje razne varijante prirpeme i svi su naravno ukusni, ali ovako spremane još niste probali. 

Kako biste dobili savršenom mekane mafine ne morate više da koristite rernu. To je odlično kada su vrućine i ne želite da se kuvate. Sada ih spremajte kuvane na pari, a rezulta vas neće razočarati. 

Ako ste više ljubitelj krofni onda imamo savršen recept i za to

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 90 ml mleka
  • 5 g ulja za kuvanje
  • 110 g brašna za kolače (ili višenamensko brašno)
  • 4 g praška za pecivo

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i uključite da provri. Jaje posolite i umutite sa vanilom, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Treba da dobijte svetlu smesu i da se pojave mehurići. Zatim sipajte pola mleka, prosejano brašno sa praškom za pecivo i sjedinite žicom. Dodajte preostalo mleko i ulje, pa promešajte sve. U kalup od aluminijumske folije stavite papirni i sipajte smesu. Poređajte u posudu za kuvanje na pari i stavite na provrelu vodu. Voda mora da ključa kada stavljate mafine. Pokrijte peškirom, pa stavite poklopac. Kuvajte tako nekih 20 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs