Svi ljubitelji čokolade će se oduševiti sa ovim receptom. Nikada do sada niste probali mafine sa ovoliko čokoladnog fila i punjenja. Toliko su dobri, mekani i ukusni da nećete moći da prestanete da jedete. Lako se prave, a peku samo 20 minuta. Ako imate neki rođendan umesto torte poslužite čokoladne mafine, svi gosti će se oduševiti i tražiti vam recept. 

Ako želite pored čoko mafina možete da poslužite i neku blažu varijantu za one što ne vole previše slatkog kao što je slatko pecivo od gotovih kora punjeno vanilom ili osvežavajući čizkejk

Sastojci:

Za mafine:

  • 250 g brašna 
  • 30 g kakaoa 
  • prstohvat soli
  • 265 g šećera 
  • 2 velika jajeta
  • 120 ml ulja
  • 1 kašičica kafe (po želji)
  • 240 ml tople vode
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone

Za punjenje:

  • 170 g čokolade
  • 120 g slatke pavlake, sobne temperature

Za preliv:

  • 115 g krem sira
  • 65 g šećera u prahu
  • 2 kašike kakaoa, nezaslađeni 
  • 240 ml slatke pavlake 

Priprema:

Prosejte brašno, kakao i so. Dodajte šećer i promešajte. Zatim dodajte jaja, ulje, vodu i kafu. Sjedinite. Na kraju dodajte sodu i prašak za pecivo. U kalup za mafine stavite paprine kalupe i sipajte smesu do polovine. Pecite na 180°C nekih 15-20 minuta. Otopite čokoladu, pa pomešajte sa slatkom pavlakom ili otopite zajedno. Kada se skroz ohladi, na vrhu na sredini mafina napravite rupu i sipajte punjenje. Krem sir pomešajte sa prosejanim šećerom u prahu i kakaom. Sjedinite, pa umutite da postane kremasto. Sipajte u špric za kolače i stavite na vrh mafina. Možete da dekorišete istopljenom čokoladom ako želite. 

Izvor: stvarukusa.rs