Kada vam se jede nešto slatko ovaj kolač je pravi izbor jer se pravi očas posla. Sve što treba da uradite je da umutite sastojke, a šporet palite samo da kratko istopite čokoladu. Ako imate mikrotalasnu, šporet vam neće biti potreban. Najbrži kolač koji će obradovati sve ljubitelje plazme i nutele jer se podloga pravi baš od ova 2 sastojka.
Sastojci:
- 200 g mlevenog plazma keksa
- 150 g nutele
- 200 g maskarpone sira
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 ml slatke pavlake
- 140 g čokolade
- 100 g putera
Priprema:
Keks i nutelu sjedinite, pa utisnite na dno kalupa. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i vanilom. Dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte preko podloge od keksa. Stavite u frižider nekih 40 minuta. Čokoladu otopite sa puterom, pa sipajte preko. Vratite u frižidera na još 30 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem