Kada vam se jede nešto slatko ovaj kolač je pravi izbor jer se pravi očas posla. Sve što treba da uradite je da umutite sastojke, a šporet palite samo da kratko istopite čokoladu. Ako imate mikrotalasnu, šporet vam neće biti potreban. Najbrži kolač koji će obradovati sve ljubitelje plazme i nutele jer se podloga pravi baš od ova 2 sastojka.
Sastojci:
- 200 g mlevenog plazma keksa
- 150 g nutele
- 200 g maskarpone sira
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 ml slatke pavlake
- 140 g čokolade
- 100 g putera
Priprema:
Keks i nutelu sjedinite, pa utisnite na dno kalupa. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i vanilom. Dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte preko podloge od keksa. Stavite u frižider nekih 40 minuta. Čokoladu otopite sa puterom, pa sipajte preko. Vratite u frižidera na još 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus