Ako vam banu iznenadni gosti, ne brinite, ovaj recept je odličan. Sastojke imate kod kuće i napravićete tortu očas posla. Ukusom podseća na starinsku poslasticu - koh. A ljuske od jaja nemojte da bacata one vam mogu pomoći u čišćenju kuće, a ovde pročitajte i kako.
Ako želite možete da napravite i krekere koje ćete poslužiti sa sirom i šunkom ili nekim namazom pre torte.
Sastojci:
- 10 jaja
- 800 ml mleka
- 220 g šećera
- 20 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i nastavite da mutite. Kalup prečnika 24 cm premažite puterom i stavite na dno pek papir, pa sipajte smesu. Pecite na 160°C nekih sat vremena. Gotov kolač možete da prelijte medom ili javorovim sirupom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem