Ako vam banu iznenadni gosti, ne brinite, ovaj recept je odličan. Sastojke imate kod kuće i napravićete tortu očas posla. Ukusom podseća na starinsku poslasticu - koh. A ljuske od jaja nemojte da bacata one vam mogu pomoći u čišćenju kuće, a ovde pročitajte i kako.
Ako želite možete da napravite i krekere koje ćete poslužiti sa sirom i šunkom ili nekim namazom pre torte.
Sastojci:
- 10 jaja
- 800 ml mleka
- 220 g šećera
- 20 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i nastavite da mutite. Kalup prečnika 24 cm premažite puterom i stavite na dno pek papir, pa sipajte smesu. Pecite na 160°C nekih sat vremena. Gotov kolač možete da prelijte medom ili javorovim sirupom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus