Koh je kolač koji se pravi od griza i preliva se vrelim zašećerenim mlekom. Ako ne volite kravlje mleko, onda sami kod kuće napravite bademovo mleko. Njega su nam mame i bake često pravile kada smo bile deca, jer su uvek sve sastojke imale kod kuće. Ne postoji osoba koja ne voli ovaj jednostavni kolač.
Napravite i vi vašim mališanima čuveni kolač, garantovano će im se svideti.
Ako ipak želite neki drugi kolač sa grizom mi vam predlažemo step kolač, a ako vaša deca vole čokoladne poslastice onda je brzi čokoladni kolač idealno rešenje.
Sastojci:
- 6 jajeta
- 6 kašika šećera
- 7 kašika griza
Za preliv:
- 1 l mleka
- 20 g vanilin šećera
- 6 kašika šećera
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Mutite i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodajte žumanca i griz. Sastojke dobro izmešajte, pa sipajte u podmazan pleh (veličine 20x30 cm). Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180°C nekih 20 minuta. Rerna neka se greje na 200°C.
Za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Čim se ispeče, još vruć koh prelijte sa vrelim mlekom, ali polako. Kolač ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Izvor: cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem