Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

NEKADA JE NAJBOLJE ONO ŠTO JE NAJJEFTINIJE: Starinska poslastica koju smo često jeli u detinjstvu - KOH

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada vam treba brzinska poslastica, a da je provereno dobrog ukusa onda je koh taj izbor.

Izvor: Cooking

Koh je kolač koji se pravi od griza i preliva se vrelim zašećerenim mlekom. Ako ne volite kravlje mleko, onda sami kod kuće napravite bademovo mleko. Njega su nam mame i bake često pravile kada smo bile deca, jer su uvek sve sastojke imale kod kuće. Ne postoji osoba koja ne voli ovaj jednostavni kolač. 

Napravite i vi vašim mališanima čuveni kolač, garantovano će im se svideti. 

Ako ipak želite neki drugi kolač sa grizom mi vam predlažemo step kolač, a ako vaša deca vole čokoladne poslastice onda je brzi čokoladni kolač idealno rešenje. 

Sastojci:

  • 6 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 7 kašika griza

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 20 g vanilin šećera
  • 6 kašika šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Mutite i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodajte žumanca i griz. Sastojke dobro izmešajte, pa sipajte u podmazan pleh (veličine 20x30 cm). Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180°C nekih 20 minuta. Rerna neka se greje na 200°C. 
Za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Čim se ispeče, još vruć koh prelijte sa vrelim mlekom, ali polako. Kolač ostavite da se ohladi, pa poslužite.

Izvor: cooking

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti